COOL

COOL is een leefstijlprogramma waarbij je in 2 jaar werkt aan een gezondere leefstijl. In het programma volg je bijeenkomsten in een groep en heb je individuele gesprekken met de leefstijlcoach. In het programma komen verschillende thema’s aan bod die van invloed zijn op iemands leefstijl. Zelf bepaal je wat bij jouw past en waar je mee aan de slag wilt.

Belangrijke thema’s die aan bod komen zijn:

  • Voeding , beweging en slaap.
  • Ontspanning en stress.
  • Doelen stellen, plannen en gedragsverandering.
  • Omgaan met verleidingen en lastige situaties.
  • Energiemanagement en timemanagement.

Wil je meer weten over het programma, kijk dan op de website van COOL

Geïnteresseerd?

Ben je 18 jaar of ouder en heb je last van overgewicht? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking. Vraag je huisarts dan om een verwijzing. De huisarts kan bepalen wat uw BMI is en of je in aanmerking komt.

Is jouw BMI hoger dan 30, dan komt je altijd in aanmerking. Is jouw BMI tussen de 25 en 30 dan kom je in aanmerking als je verhoogde kans hebt op suikerziekte of hart- en vaatziekten. De huisarts kan je hierover informeren. Vraag je huisarts direct om een verwijzing en neem contact op voor een intakegesprek. (j.vankesteren@pm-leefstijlcoach.nl)

Wil je zelf je BMI berekenen, kijk dan hier (BMI berekenen | Voedingscentrum)

Vind je het fijn om samen met iemand anders deel te nemen aan het programma? Neem dan gerust iemand mee. Deze persoon moet wel in aanmerking komen om deel te nemen aan het programma en een verwijzing hebben van de huisarts. Samen kan je elkaar steunen in de moeilijke momenten!

Kosten?

Verzekeraars vergoeden de deelname aan het GLI-programma voor 2 jaar. Er zijn dus geen kosten voor jouw deelname.

Wanneer kan ik starten?

In maart of april 2024 start er een nieuwe COOL groep. (start o.b.v. voldoende deelnemers) De bijeenkomsten zijn op donderdag van 17.30 – 19.00 op de Boomsluiterskade 299.