Samen Sportief in Beweging

Samen Sportief in Beweging is een programma met individuele en groepsbijeenkomsten en veel aandacht voor beweging.

SSiB
Samen sportief in Beweging

Na een intakegesprek waarin wordt gekeken naar jouw individuele doelen starten we in een groep met een basiscursus van 8 weken.

  • In deze 8 weken gaat u iedere week 2 uur bewegen. Eerst onder begeleiding van onze fysiotherapeut. Later bij een sportaanbieder in de buurt.
  • In de basiscursus heeft de groep ook iedere week een uur les bij onze diëtiste over gezonde voeding.

Na de basiscursus kies je (met hulp van onze buurtsportcoach) welk vorm van bewegen het beste bij jou past en blijf je 2 uur per week bewegen. (of misschien wil je wel meer..) (Let op, de eventuele kosten voor het beweegaanbod buiten de basiscursus wordt niet in het programma vergoed!)

Na de basiscursus start de nazorgfase van het eerste jaar. Er zijn 3 groepsbijeenkomsten met de leefstijlcoach van 1,5 uur. Ook zijn er 2 individuele gesprekken van 30 minuten. In deze bijeenkomsten wordt gekeken naar de verschillende zaken die van invloed zijn op een gezonde leefstijl. Er wordt gekeken wat voor jou werkt en wat er nodig is om jouw doelen te behalen.

In het tweede jaar weet je wat voor jou werkt. Omdat te helpen deze leefstijl vol te blijven houden zijn er in het tweede jaar nog 3 bijeenkomsten van 1,5 uur met de groep. Daarnaast zijn er nog 5 individuele gesprekken van 30 minuten.

Meer informatie vind je op de website van Samen Sportief in Beweging.

Kosten

Samen Sportief in Beweging is een “Gecombineerde Leefstijl Interventie”(GLI). Dat wil zeggen dat er in het programma aandacht is voor meerdere factoren die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Het programma ondersteunt deelnemers om een gezondere leefstijl te ontwikkelen en deze ook te behouden. Deelnemers worden 2 jaar begeleid.

Verzekeraars vergoeden de deelname aan het GLI-programma voor 2 jaar. Er zijn dus geen kosten voor jouw deelname. (Met uitzondering van de kosten die je maakt voor het sporten bij een vereniging en sportclub na de basiscursus)

Geïnteresseerd?

Ben je 18 jaar of ouder en heb je last van overgewicht? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking. Vraag je huisarts dan om een verwijzing. De huisarts kan bepalen wat uw BMI is en of je in aanmerking komt.

Is jouw BMI hoger dan 30, dan komt je altijd in aanmerking. Is jouw BMI tussen de 25 en 30 dan kom je in aanmerking als je verhoogde kans hebt op suikerziekte of hart- en vaatziekten. De huisarts kan je hierover informeren. Vraag je huisarts direct om een verwijzing en neem contact op voor een intakegesprek. (j.vankesteren@pm-leefstijlcoach.nl)

Wil je zelf je BMI berekenen, kijk dan hier (BMI berekenen | Voedingscentrum)

Vind je het fijn om samen met iemand anders deel te nemen aan het programma? Neem dan gerust iemand mee. Deze persoon moet wel in aanmerking komen om deel te nemen aan het programma en een verwijzing hebben van de huisarts. Samen kan je elkaar steunen in de moeilijke momenten!

Locatie

Het programma wordt aangeboden op gezondheidscentrum BSK

Boomsluiterskade 299

2511 VJ Den Haag

Startdatum

13 februari 2024 start een nieuwe basiscursus. De beweeglessen zijn op dinsdag en donderdag van 16 – 17.00, de voedingsles is op dinsdag van 15.00-16.00